Ranni restart

0
Rate this post

Denní realita nás vystavuje www frenetickým rytmům, pracovnímu napětí a rychlé a nevyvážené výživě. Tento životní styl ohrožuje tyto jemné rovnováhy, které nám umožňují žít ve zdraví a vyrovnanosti.

Ve světě, kde se vše rychle proměňuje a mění, je něco, co musí zůstat nezměněno, totiž schopnost udržovat stálé a v dokonalé rovnováze chemicko-fyzikální podmínky našeho těla (homeostáza), základní předpoklad zdraví organismu a mysl.

Ale náprava existuje

Začít od zdravého životního stylu je jistě tím nejbezprostřednějším a nejsnazším zdrojem, jak zajistit, aby systémy regulace homeostázy fungovaly co nejlépe, aby mohly vykonávat choulostivé funkce, za které jsou zodpovědné, a umožnit tělu dělat svou práci s menším možným rušením.

  • Ale náprava existuježivotní styl
  • Zdraví a pohoda závisí na našem životním stylu
  • Zdravá střeva, dobrý začátek

Střevo, považované za jeden z nejdůležitějších orgánů těla, je skutečným ekosystémem, domovem milionů „dobrých“ bakterií, které poskytují neuvěřitelné množství užitečných služeb;

Je to prostředník mezi vnějším světem a vnitřním světem našeho organismu, „enterický“ nervový systém úzce spojený s „centrálním“ nervovým systémem ve vztahu nepřetržité emoční výměny, s úplnou integrací dvou vzdálených a oddělených mozků. , ale spolupracovat.

Výživa je ve všech směrech jedním z nejdůležitějších a nejúčinnějších systémů pro udržení dobrého zdraví. Často si neuvědomujeme, že nezdravá a uspěchaná jídla, nestřídmá konzumace sycených nebo alkoholických nápojů, obvyklé užívání drog a extrémní zátěžové situace mohou zatěžovat střevní systém a následně snadno spouštět patologické procesy různého druhu.

Jíst zeleninu pro zdravý životní styl

Zdravý životní styl zahrnuje každodenní konzumaci dostatečného množství zeleniny, případně neupravené

Správná životospráva založená na pestré a vyvážené stravě s přiměřenou konzumací syrové a kvalitní stravy je nezbytná pro udržení dobrého zdraví střevní bakteriální flóry. Konzumace velkého množství ovoce a zeleniny je nezbytná pro zajištění přísunu vlákniny, tak užitečné pro vitalitu „dobrých“ bakterií ve střevním systému, vedle fantastického a nepostradatelného přísunu vitamínů a minerálních solí.

I každodenní pohyb na čerstvém vzduchu, kde je to možné, je dalším pravidlem, které kromě správné a prospěšné stimulace střeva zajišťuje celkovou pohodu pro tělo i mysl.

Střeva a životní styl

Ke zdravému životnímu stylu patří také dobrá hydratace, aby náš „hydraulický“ systém mohl co nejlépe fungovat a plnit důležité funkce, pro které je zvolen. Uvažujme, že naše tělo se skládá z 80 procent z vody distribuované v různých organických kapalinách, která se stává součástí konstituce tkání a kostí.

Co jsou fyziologická nutraceutika a P.N.E.I.

Guna, historický výrobce homeopatických léků a vysoce kvalitních potravinových doplňků, vyvinul metodu sestávající ze tří základních pravidel pro udržení zdravého střeva: Pravidlo 3R, jehož klíčová slova jsou R-remove, R-learn a R-populate.

Pravidlo 3R je aplikováno pomocí tří specifických produktů, které je třeba užívat za sebou: prvním je Enterosgel, zdravotnický prostředek, který má za úkol selektivně eliminovat pouze toxiny ze střeva; druhé pomáhá opravit střevní sliznici a nazývá se Colostrum Noni; třetí obnovuje rovnováhu bakteriální flóry: jmenuje se Proflora.

Co jsou fyziologická nutraceutika a P.N.E.I.Toto nastavení odkazuje na koncepty P.N.E.I. a na Fyziologická Nutraceutika.

Již několik let se rozvíjí a rozšiřuje jeden z nejmodernějších projevů znalostí o potravinách: Fyziologická nutraceutika.

Fyziologická nutraceutika, vyvinutá Gunou na přírodním konceptu, podle kterého je správný životní styl podpořený kvalitními doplňky stravy nejlepší prevencí forem organické nerovnováhy, podporují fyziologickou rovnováhu, pomáhají působit proti procesům stárnutí a podporují tělo v procesu hojení.

V praxi se Physiological Nutraceuticals snaží zachovat zdravotní stav co nejdéle, ale je také schopen obnovit rovnováhu tam, kde se ztratil.

Nutraceutika pro zdravý životní styl

Pestrá strava skládající se z kvalitních potravin ve správném množství nám může pomoci udržet dobrou rovnováhu organických funkcí.

Dohlížející na choulostivé mechanismy pro kontrolu a údržbu homeostázy je P.N.E.I. (Psycho Neuro Endocrine Immunological), která zase zahrnuje centrální a neurovegetativní nervový systém, endokrinní a imunitní systém.

Když jsme svědky nástupu patologie, víme jistě, že máme co do činění se změnou tohoto jemného regulačního mechanismu. Jídlo hraje zásadní roli při udržování nebo změně fyziologické homeostázy. Potraviny znečištěné chemickými látkami, nesprávně zpracované a skladované, mohou být například příčinou změny systému P.N.E.I.

Význam acidobazické rovnováhy

Acidobazická rovnováha těla úzce souvisí s naším životním stylem. Dobře vyvážený stravovací plán musí zahrnovat dobrou rovnováhu mezi takzvanými „kyselými“ a „základními“ potravinami.

  1. Abnormální přítomnost kyselých odpadních látek v těle je špatně tolerována kvůli dráždivému a zánětlivému účinku, který může vyvolat.
  2. Nadměrná acidóza může nasměrovat tělo k rizikovým situacím, například upřednostňovat demineralizaci kostí v důsledku nepřetržité konzumace alkalizujících minerálů, jako je vápník, které tělo zavádí, když musí znovu vyvážit organické pH.

Nevyvážená konzumace masa, uzenin, pšenice, mléčných výrobků a sladkých nápojů tuto křehkou rovnováhu ohrožuje, a proto se doporučuje konzumace ovoce a zeleniny (i s kyselou chutí), které mají více alkalizující a rebalanční vlastnosti.