Memorandu o spolupraci na datovem standardu staveb pomuze pro zavedeni bim podle 75 stavebnich firem

0
Rate this post

Volby účinnosti, ekologie PODROBNOSTI a povědomí, které provedl Wiśniowski, jsou zásadní pro udržitelný rozvoj. Index spotřeby surovin a energie dosažený u každého výrobku Wiśniowski uvedeného na trh je nízký. Obnovené výrobní procesy.

Giovanna Ferrara 27. července 2023 Environmentální udržitelnost je dnes širokým problémem, který ovlivňuje stále větší počet lidí, ale je zásadní pro stavebnictví, které samo o sobě absorbuje 40 % evropské spotřeby energie.Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí.

Ekologicky udržitelná okna pro udržitelný rozvoj

Ve stavebním sektoru, stejně jako v potravinářském nebo technologickém sektoru, jsou nové produkty a aplikace stále více koncipovány jako nutně recyklovatelné, trvanlivé, s malým dopadem na životní prostředí.

Scénář mezi zelenou budovou a udržitelnou architekturou je velmi živý a dynamický: každý výrobce v odvětví, který chce být na trhu eticky konkurenčním způsobem, musí učinit velmi konkrétní rozhodnutí s ohledem na platné předpisy, životní prostředí a energii. otázka.
Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí.

Ekologicky udržitelná okna pro udržitelný rozvojJaká rozhodnutí učinil Wiśniowski, aby se přiblížil zásadám udržitelného rozvoje?

V prvním případě Wiśniowski získal první úroveň environmentální deklarace typu III týkající se:

  • obytné a průmyslové oplocení;
  • Sekční garážová a průmyslová vrata.

Během ověřovací fáze měřila společnost Instytut Techniki Budowlanej spotřebu elektřiny, energetických zdrojů, vody a emisí a odpadu produkovaného během 12 měsíců s velmi uklidňujícími výsledky pro polského výrobce.

Ale kromě produktů?

I s ohledem na Lca (Life Cycle Assessment), který je v současnosti jedním z nejdůležitějších nástrojů pro implementaci Integrované politiky, který je schopen hodnotit a kvantifikovat energetickou a environmentální zátěž produktů i procesů v průběhu celého jejich životního cyklu, je výsledkem získaný Wiśniowskim je významný:

Ale kromě produktůVe skutečnosti je index spotřeby surovin a energie dosažený u každého výrobku Wiśniowski uvedeného na trh nízký. Produkty značky Wiśniowski tak mají během celého životního cyklu, od pořízení surovin dále, nízký dopad na životní prostředí.

Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí. Výrobní řetězce.

  1. Centrála a výrobní procesy Optimalizace výrobních procesů je zásadní pro udržitelný rozvoj: pokud spotřebujeme méně energie ve všech oblastech areálu společnosti, uvolníme méně CO2 do atmosféry, což znamená méně znečištění.
  2. Wiśniowski zvolil automatizaci výrobních řetězců, aby snížil veškerou měřitelnou spotřebu a napájel pouze ty stroje, které jsou skutečně zapojeny do různých fází.

Logistika prostor je také racionalizována

Elektřina, vytápění a chlazení jsou automatizovány a řízeny podle skutečných potřeb různých oblastí, čímž se zabrání jakémukoli druhu odpadu.

Systém správy budov, kterým je řízena nová centrála Wiśniowski, funguje přesně podle logiky úspory energie a tepelného komfortu, což může velmi dobře jít ruku v ruce díky inovativnímu dvoustupňovému systému rekuperace tepla.

  • Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí. Lakování.
  • Rekuperace vody a odpovědné nakládání s odpady

Snížení spotřeby vody je zásadní pro ctnostné řízení společnosti: z tohoto důvodu Wiśniowski aktivoval uzavřený okruh zpětného získávání vody. Použití vody jednou použité v procesech práškového lakování a galvanizace umožňuje měřitelné úspory 10 000 metrů krychlových za rok.

Likvidace šrotu a odpadu se neliší ani od tohoto zodpovědného a ctnostného způsobu řízení společnosti, což je v případě Wiśniowského tvrdý zinek, zinkový popel, šrot a PVC, které jsou včas zaváděny do recyklačního a recyklačního cyklu.

Minimalizujte emise

Hlavním zdrojem energie, který Wiśniowski využívá, je zemní plyn: nejpokročilejší technologie, které Wiśniowski používá při výrobě bran, oken, dveří a plotů, umožňují co nejvíce snížit všechny druhy emisí.

Minimalizujte emisePříkladem toho je prodloužení životnosti galvanických lázní, díky kterému se použití chemických přípravků a přírodních zdrojů snížilo na minimum.

  • Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí. Robotika.
  • Fotovoltaická energie

Dobrých 8000 metrů čtverečních fotovoltaických panelů o výkonu 1 MW dává Wiśniowskému částečnou, ale významnou energetickou autonomii pro aktivaci výrobních procesů. Přibližně 1/6 elektřiny z obnovitelných zdrojů potřebné pro různé výrobní linky dodává tento závod.

Certifikace a ekologické povědomí

Wiśniowski je certifikován pro environmentální management – ​​EN ISO 14001:2015. Jde o mezinárodní standard, který umožňuje aktivovat postupy užitečné pro podporu ochrany životního prostředí a předcházení znečištění podle efektivního modelu, který minimalizuje jakýkoli druh dopadu.

Týká se výrobních procesů, používaných technologií a životního cyklu výrobků a služeb a směřuje k neustálému zlepšování všech aspektů života společnosti. Certifikace, která ji činí konkurenceschopnější a stimuluje sdílenou vizi mezi zaměstnanci, vlastníky a všemi zúčastněnými stranami, kteří si uvědomují etický obchodní model společnosti a podporují jej.

Wiśniowski | Udržitelnost životního prostředí. Technika. Některé z pilířů podporovaných normou ISO 14001 souvisejí s:

  • snížit rizika pro životní prostředí tím, že předem identifikujeme možná nebezpečí a přijmeme preventivní opatření,
  • optimalizovat výběr surovin, materiálů a produktů,
  • zlepšit efektivitu spotřeby energie a surovin,
  • minimalizovat množství odpadu a podporovat správnou likvidaci,
  • optimalizace skladovacích procesů, managementu balení a využití dopravních prostředků.