Kryptomena Tether by Mohla Mit Nicivy Dopad Na Kryptotrh 69446

0
Rate this post

Co je to kryptoměna?

Kryptoměna jsou v podstatě digitální peníze, obvykle decentralizované, určené pro použití na internetu. Bitcoin, uvedený na trh v roce 2008, byl první kryptoměnou a stále zůstává nejrozšířenější, nejvlivnější a nejznámější. Za deset let klikněte zde od svého spuštění vyrostly bitcoiny a další kryptoměny, jako je Ethereum, jako digitální alternativy k penězům vydávaným vládou.

Nejoblíbenější kryptoměny podle tržní kapitalizace jsou Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash a Litecoin. Dalšími známými kryptoměnami jsou Tezos, EOS a ZCash. Některé jsou podobné bitcoinu. Jiné jsou založeny na jiných technologiích nebo mají funkce, které umožňují dělat něco jiného

Než jen přenášet hodnotu

Kryptoměna umožňuje převádět hodnotu online bez potřeby zprostředkovatelů, jako jsou banky nebo zpracovatelé plateb, což umožňuje téměř okamžité převody po celém světě, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a za nízké poplatky.

Kryptoměny obvykle nevydává ani nekontroluje vláda nebo centrální finanční úřad. Místo toho jsou spravovány sítěmi typu peer-to-peer počítačů, na kterých běží bezplatný software s otevřeným zdrojovým kódem.

Než jen přenášet hodnotu

Obecně se do sítě může zapojit každý, kdo o to má zájem.

Pokud nejsou zapojeny žádné banky nebo vlády, jak může být kryptoměna bezpečná? Je bezpečný, protože všechny transakce jsou ověřovány technologií zvanou blockchain.

Blockchain kryptoměny je podobný účetní knize banky. Každá měna má specifický blockchain, což je neustále aktualizovaný seznam každé transakce provedené v dané měně od počátku této technologie.

Na rozdíl od bankovní knihy je však blockchain kryptoměn distribuován mezi účastníky celé sítě digitálních měn.

Žádná komerční společnost, země nebo třetí strana nemá kontrolu nad blockchainem a kdokoli se může zapojit do sítě. Blockchain je revoluční technologie, která byla umožněna teprve nedávno díky desetiletím pokroku v informatice a matematickým inovacím.

Proč je kryptoměna budoucností financí?

Kryptoměny jsou první alternativou tradičního bankovnictví a mají významné výhody oproti předchozím platebním metodám a tradičním třídám aktiv. Abychom měli představu, co to je, můžeme kryptoměny považovat za Money 2.0.

A to je nový typ hotovosti pocházející z internetu, který má potenciál být nejuniverzálnějším, nejrychlejším, nejjednodušším, nejlevnějším a nejbezpečnějším způsobem směny hodnoty, jaký kdy na světě viděl.

Kryptoměny lze použít k nákupu zboží nebo služeb nebo k držení v rámci investiční strategie, ale centrální orgán s nimi nemůže manipulovat z prostého důvodu, že neexistují.

Proč je kryptoměna budoucností financí

Bez ohledu na to, co se stane vládě, vaše kryptoměna zůstane v bezpečí.

Digitální měny nabízejí rovné příležitosti bez ohledu na to, kde se narodíte nebo kde žijete. Pokud máte chytrý telefon nebo jiné zařízení připojené k internetu, máte stejný přístup ke kryptoměnám jako kdokoli jiný.

Kryptoměny vytvářejí jedinečné příležitosti ke zvýšení ekonomické svobody lidí po celém světě. Bezhraniční rys digitálních měn usnadňuje svobodu směny i v zemích, kde vláda vykonává přísnou kontrolu nad finančními aktivitami občanů. V geografických oblastech, kde je inflace vážným problémem, mohou kryptoměny poskytnout alternativu k silně nefunkčním fiat měnám pro úspory a platby.

V rámci větší investiční strategie jsou možné různé přístupy ke kryptoměně.

Jedním z přístupů je nákup a držení finančních prostředků v měně, jako je bitcoin, který se z prakticky nulové hodnoty v roce 2008 změnil na dnešní tisíce dolarů. Dalším přístupem může být aktivnější strategie nákupu a prodeje kryptoměn procházející obdobím volatility.

Jednou z možností, kterou mají investoři, kteří se chtějí naučit, jak kryptoměny fungují, ale chtějí minimalizovat riziko, je USD Coin, kryptoměna navázaná na hodnotu amerického dolaru. Nabízí výhody kryptoměn, včetně možnosti přesouvat peníze po celém světě rychle a levně, se stabilitou tradiční měny. Zákazníci Coinbase, kteří jsou držiteli USDC, získávají odměny a tato funkce představuje atraktivní alternativu ke konvenčnímu spořicímu účtu.

Proč investovat do kryptoměn?

Online obchodní platformy, jako je Coinbase, učinily nákup a prodej kryptoměn jednoduchým, bezpečným a ziskovým.

  • Vytvoření bezpečného účtu zabere jen několik minut a můžete si koupit kryptoměnu pomocí debetní karty nebo bankovního účtu.
  • Vzhledem k tomu, že lze zakoupit zlomkové coiny, můžete si koupit malé nebo velké množství kryptoměny v závislosti na vašich osobních potřebách. Můžete si koupit například bitcoin v hodnotě 25,00 USD.
  • Mnoho digitálních měn, včetně USD Coin a Tezos, nabízí odměny pouze za vlastnictví kryptoměny.
  • Na Coinbase je možné získat APY míru návratnosti 1%, což je mnohem více než u traduce al spořicí účet.
  • Na Coinbase můžete také získat 5% APY v odměnách za vklad Tezos. Zjistěte více o odměnách za vklad Tezos.

Na rozdíl od akcií nebo dluhopisů můžete svou kryptoměnu snadno převést na kohokoli nebo ji použít k platbě za zboží a služby. Miliony lidí drží bitcoin a další digitální měny ve svých investičních portfoliích.

Co je to stablecoin?

USD Coin je příkladem kryptoměny zvané stablecoin.

Ty jsou obdobou kryptodolarů: vytvořeny za účelem minimalizace rizik volatility a maximalizace užitku měny. Stablecoiny kombinují nejlepší vlastnosti kryptoměny (globální transakce bez zprostředkovatelů a ochrana osobních údajů) se stabilitou ocenění fiat měn.

Aby tyto vlastnosti nabídly stablecoiny, vážou svou hodnotu na externí faktor, typicky měnu, jako je americký dolar, nebo klíčovou komoditu, jako je zlato.

V důsledku toho je méně pravděpodobné, že jejich hodnocení bude ze dne na den divoce kolísat.

Taková stabilita může zvýšit jejich užitečnost při každodenním používání jako běžné peníze, protože zákazníci i obchodníci mají jistotu, že hodnota jejich transakce zůstane relativně konstantní po relativně dlouhou dobu. Mohou také fungovat jako stabilní a bezpečný způsob spoření, stejně jako tradiční spořicí účet.